Eintracht Frankfurt verrast en wint DFB Pokal ten koste van Bayern München

Eintracht Frankfurt heeft voor een enorme verrassing gezorgd door ten koste van Bayern München de DFB Pokal te winnen.

Twee Nederlanders stonden er aan de aftrap in het Olympiastadion in Berlijn, waar Jetro Willems en Jonathan De Guzmán een basisplaats hadden bij Eintracht Frankfurt. Arjen Robben ontbrak bij Bayern München en Manuel Neuer keerde terug bij de selectie en nam plaats op de bank.

Na negen minuten spelen was Bayern dicht bij de openingstreffer, maar zijn vrije trap stuiterde via de onderkant van de lat het veld weer in. Twee minuten later was het vervolgens raak voor Frankfurt. Balverlies van James Rodríguez werd genadeloos afgestraft en Ante Rebić schoot raak: 0-1.

De Duitse landskampioen had het beste van het spel en ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Thomas Müller kreeg een goede kopbal, maar raakte de bal met zijn schouder. Lewandowski kreeg ook wederom een mogelijkheid, maar schoot voorlangs.

Acht minuten na rust volgde toch de 1-1. Een schot van Lewandowski werd van richting veranderd en wist doelman Lukáš Hrádecký te passeren. De gasten in de tweede helft waren schaarser, maar tien minuten voor tijd kopte Mats Hummels tegen de lat.

Acht minuten voor tijd werd Rebić wederom de gevierde man voor Frankfurt. De Kroatische spits schoot hard de 1-2 tegen de touwen. In de blessuretijd bepaalde Mijat Gaćinović de eindstand op 1-3 en daarmee won Frankfurt voor de vijfde keer in de geschiedenis de DFB Pokal. Niko Kovač sluit zijn periode bij Frankfurt af met een hoofdprijs en gaat volgend seizoen aan de slag gaat als trainer bij Bayern.

Eintracht Frankfurt wint de DFB Pokal. (PRO SHOTS/Witters)