Agenten houden 'nepcollega' aan

De politie heeft woensdag op de A13 bij Delft een man 20-jarige man uit Assen aangehouden als verdachte van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man had onder andere een wapenstok, een neppistool en handboeien in zijn auto.

Tijdens de surveillance kregen de agenten bij de check van een kenteken de melding dat de auto met dit kenteken mogelijk in verband kan worden gebracht met zaken waarbij de bestuurder zich als ‘nepagent’ voor doet. Hierop besloten de agenten de auto te controleren.

Bij de controle bleek dat de 20-jarige bestuurder uit Assen niet in het bezit is van een rijbewijs. Dat heeft hij ook nooit gehad. Verder zien de agenten op de bijrijdersstoel een wapenstok liggen. Het vervoer op de openbare weg is verboden en daarom werd hij ter plaatse aangehouden.

Tijdens het onderzoek in de auto troffen de politie verder nog aan: een neppistool in een holster, handboeien, een blauw zwaailicht en op de hoedenplank een uitklapbaar tekstbord. Via bediening op het middenconsole konden op het bord teksten als “Volgen Politie” getoond worden.

De politie onderzoekt of de man in het verleden gebruik heeft gemaakt van deze attributen en zich voorgedaan heeft als een medewerker van de politie.

Agenten houden 'nepcollega' aan (Foto stockfoto politie.nl)
Agenten houden 'nepcollega' aan (Foto stockfoto politie.nl)