Griezmann helpt Atlético aan Europa League-winst

Atlético Madrid heeft voor de derde keer in de clubhistorie beslag gelegd op de Europa League. Olympique Marseille werd woensdagavond verslagen.

Al na vier minuten spelen kreeg Olympique Marsielle een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Valère Germain werd door Dimitri Payet vrij voor doelman Jan Oblak gezet, maar de spits schoot over. In de beginfase van de wedstrijd hadden de Fransen ook de controle, maar naar verloop van tijd nam Atlético de controle over en uit de eerste beste kans was het direct trefzeker.

Steve Mandanda speelde André-Frank Zambo Anguissa in, maar de middenvelder slaagde er niet in om de bal te controleren, waarna Gabi de bal veroverde en Antoine Griezmann in staat stelde om de 0-1 te maken. Tien minuten na de tegentreffer volgde een nieuwe klap voor Marseille nadat Payet met een blessure het veld moest verlaten en Maxime López de sterspeler van de Fransen verliet. Het uitvallen van Payet liet ziet voelen bij Marseille, dat op geen enkel moment meer grip kreeg op de wedstrijd en de kleedkamer van een 0-1 achterstand op zocht.

Halverwege wisselde ook Atlético Madrid, waar de geschorste Diego Simeone vanaf de tribune toekeek, voor het eerst, nadat Sime Vrsaljko in de kleedkamer achterbleef en werd vervangen door Juanfran. De Kroatische verdediger had voor rust als enige Madrileense speler een gele kaart ontvangen van de goed leidende scheidsrechter Björn Kuipers. Vier minuten na rust volgde de beslissing in de wedstrijd. Een ingooi werd door Marseille verspeeld en Koke stelt Griezmann in staat om de 0-2 te maken. De Franse aanvaller bleef uiterst koel in zijn afronding en stifte de bal beheerst binnen.

Kort na de 0-2 was Diego Godín uit een hoekschop dicht bij de 0-3, maar de centrale verdediger kopte over. Atlético controleerde de wedstrijd en uit het niks kreeg Marseille een kans op de aansluitingstreffer. Uit een voorzet vanaf de rechterflank van Morgan Sanson kopte invaller Konstantinos Mitroglou de bal tegen de paal. Het was voor de ploeg van trainer Rudi García de aanzet om de aanvallende intenties te laten zien, maar de overwinning van Atlético kwam nimmer in gevaar.

In de 89ste minuut bepaalde Gabi de eindstand op 0-3. De aanvoerder van de ploeg kreeg de bal via Koke aangespeeld in het strafschopgebied en schoot in de verre hoek raak. In de negentigste minuut kreeg de vertrekkende Fernando Torres nog twee minuten speeltijd nadat hij Griezmann verving. Los Colchoneros legden voor de derde maal in de clubhistorie beslag op de Europa League, nadat de ploeg in 2010 en 2012 het toernooi ook al had gewonnen.

Atletico krijgt de beker. (PRO SHOTS/Insidefoto)