Ajax versterkt zich met Labyad

Ajax heeft Zakaria Labyad gecontracteerd. De aanvallende middenvelder heeft in Amsterdam een contract voor vier jaar gekregen.

Labyad werd al enige tijd aan Ajax gelinkt en nu is de transfer dus afgerond. De 25-jarige speler wordt in de Johan Cruijff ArenA herenigd met coach Erik ten Hag, met wie hij eerder samenwerkte bij FC Utrecht. Namens de club uit de Domstad was Labyad dit seizoen goed voor veertien goals en negen assists in dertig competitieduels.

Bij Ajax is de middenvelder de derde aanwinst voor volgend seizoen, na Perr Schuurs en Hassane Bandé. Labyad werd opgeleid door PSV, waar hij 45 keer in de hoofdmacht speelde. Een avontuur bij Sporting Clube de Portugal werd daarna niet echt een succes en na huurperiodes bij Vitesse en Fulham kwam hij in januari vorig jaar in de Galgenwaard terecht.

"Met Ajax waren we al enige tijd in onderhandeling over de transfer van Zakaria. Die onderhandelingen zijn vorige week in een stroomversnelling terechtgekomen en inmiddels succesvol afgerond", vertelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de officiële website van FC Utrecht. Ook Ajax heeft de transfer via de officiële kanalen bevestigd.