Guardiola heeft vertrouwen in toekomst Nederlandse voetbal

Pep Guardiola weet zeker dat het allemaal weer goedkomt met het Nederlandse voetbal. De manager van Manchester City is positief over Ronald Koeman.

"Hij weet het beste hoe hij zijn spelers kan laten spelen. Ik weet zeker dat het beter zal gaan. Ronald zal het beste uit de jonge spelers halen", vertelt Guardiola in gesprek met Ziggo Sport. Koeman was begin jaren '90 vijf seizoenen teamgenoot van Guardiola bij Barcelona.

De Spaanse succescoach vindt het lastig om aan te geven waarom het aanzien van het Nederlandse voetbal enorm is gedaald. "Ik weet niet wat er nu fout gaat. Ik ben er niet bij. Maar als je erin blijft geloven, kom je terug."

"Het gaat om de filosofie. Ik ben vroeger omringd door Johan Cruijff en Louis van Gaal. Ik ben erg beïnvloed door het Nederlandse voetbal", aldus Guardiola. "Hoe we willen spelen, de posities, het overspelen... Iedereen moet begrijpen waarom er op een bepaalde manier wordt gespeeld. Het moet aantrekkelijk zijn voor de fans. Daarom zal ik altijd dankbaar zijn voor jullie cultuur."