N.E.C strijdend ten onder tegen Emmen

FC Emmen heeft zich in Nijmegen ondanks een ruime nederlaag tegen N.E.C geplaatst voor de finale van de nacompetitie tegen Sparta of FC Dordrecht.

Vrijwel niemand geloofde nog in een Nijmeegs wonder na de 4-0 uitslag in Emmen, maar in de return wist de ploeg van coach Pepijn Lijnders er toch een echte wedstrijd van te maken. N.E.C nam al na vier minuten de leiding. Steeven Langil bediende Anass Achahbar, die de bal helemaal verkeerd raakte. Toch rolde het leer langzaam via de binnenkant van de paal in het doel.

Zes minuten later was het opnieuw raak en ging het thuispubliek er weer helemaal in geloven. Michael Heinloth gaf een voorzet die Achahbar met rechts met een acrobatische halve omhaal in het Emmense doel kreeg. Kort daarna kreeg N.E.C een flinke tegenvaller te verwerken, want Alexander Bannink (foto) leek het duel met de 2-1 te beslissen.

Door die goal moest N.E.C er ineens vier maken om door te gaan naar de finale. De gastheer bleef echter veerkracht en vechtlust tonen. Emmen dacht met 2-1 de rust te halen, maar door goals van Frank Sturing en Ole Romeny werd het in de slotminuten van de eerste helft ineens 4-1.

In de jacht op de laatste twee treffers was Achahbar dicht bij een hattrick. De oud-speler van Feyenoord kopte na een uur op de lat. N.E.C moest meer risico nemen en verdediger Wojciech Golla werd in de slotfase als een soort extra spits ingezet. Het mocht echter niet meer baten.

FC Emmen speelt aanstaande donderdag en zondag tegen Sparta of FC Dordrecht om promotie naar de Eredivisie. De enige profclub uit Drenthe was nog nooit op het hoogste niveau actief. Sparta en Dordrecht trappen om 16:45 uur af in Rotterdam en de thuisploeg won het eerste duel met 1-2.