Golfer Simpson stevig aan de leiding op Players Championship, Woods en Spieth in top tien

Webb Simpson heeft op de derde dag van het Players Championship zijn leiding verstevigd. De 32-jarige Amerikaanse golfer heeft nu zeven slagen voorsprong op de Australiër Danny Lee. Tiger Woods en Jordan Spieth, die vrijdag maar net de cut hadden gehaald, op de gedeelde negende plaats.

Simpson begon de derde ronde met een voorsprong van vijf slagen op de eerste achtervolgers. Op de banen van de TPC Sawgrass in Floridia maakte hij vier birdies en een eagle. Hij moest ook twee bogeys toestaan op zijn scorekaart, waardoor hij rond ging in 68 (-4) slagen. Daarmee staat hij na 54 holes op -19 voor het toernooi.

Danny Lee die na de tweede ook op de tweede plaats stond liep een ronde van 70 (-2) slagen. De Australische golfer was bogeyvrij deze ronde, maar maakte op hole 11 en 15 alleen een birdie. Hij heeft nu zeven slagen achterstand op Simpson. Dustin Jonhson, de nummer één van de wereld, staat op de derde plaats met een achterstand van negen slagen op de leider.

Tiger Woods en Jordan Spieth hun klasse zien. De beide Amerikaanse golfers hadden vrijdag maar net de cut gehaald, maar op de derde dag lieten ze allebei de beste score van de dag noteren. Beide ging rond in 65 (-7) slagen en kwamen daarmee de top tien in. Woods en Spieth hebben wel een achterstand van elf slagen achterstand op Simpson.