Van Gerwen en Wattimena door in Zwolle, Dekker en Klaasen klaar

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena staan in de tweede ronde van de Dutch Dart Masters. Voor Jan Dekker en Jelle Klaasen hield het toernooi zaterdag op.

Van Gerwen liet Terry Jenkins kansloos. Met een gemiddelde van slechts 96 wist hij met 6-0 van The Raging Bullte winnen. Wattimena zorgde ervoor dat Joe Cullen dit jaar voor het eerst niet in de kwartfinales van een Euro Tour-toernooi staat. Wattimena won met 6-3. Cullen wist wel direct een break te plaatsen, maar kon dit voordeel niet vasthouden. Het werd direct 1-1. Op 4-3 opende Machine Gun met een 174-score, om de Engelsman vervolgens te breken met een 72 finish voor een 5-3 voorsprong. Cullen kreeg nog drie kansen om in de wedstrijd te blijven, maar faalde telkens op dubbel achttien. De Gelderlander raakte dubbel tien wel en plaatste zich voor de finaledag.

Voor twee andere landgenoten zit het toernooi erop. Dekker begon allesbehalve goed aan de partij tegen Whitlock. The Wizard stond na vier legs met 4-0 voor en daarmee was het verschil gemaakt. Dekker kwam echter terug tot 4-4. De laatste twee legs echter waren weer voor de Australiër: 6-4.

Klaasen schoot tegen Ratajski direct uit de startblokken. Met twee goede legs pakte hij de 2-0 voorsprong, maar dat waren de enige twee legs die de Nederlander wist te pakken. Hij kreeg in de partij nog twee slechts twee pijlen op een leg, maar die pijlen wilden er niet in. Het werd niet zijn avond en Ratajski won met 6-2.

Zondag is de finaledag van de Dutch Dart Masters. Zondagmiddag zijn de achtste finales met Wattimena tegen Kim Huybrechts en Van Gerwen tegen Darren Webster. Zondagavond is het finaleblok met de kwartfinales, halve finales en finale.