BMX'er Kimmann pakt wereldbekerzege in Heusden-Zolder

BMX'er Niek Kimmann heeft de vijfde wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. In Heusden-Zolder was de 21-jarige Nederlander de sterkste voor de Fransman Sylvain André en zijn landgenoot Twan van Gendt voor. Ook Joris Harmsen bereikte de finale. Daarin werd hij zesde.

Kimman die de eerste en derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen ook al won staat eerste in het algemeen klassement. De BMX'er heeft een voorsprong van 75 punten op André. Een andere Fransman Joris Daudet heeft een achterstand van 90 punten op de 21-jarige Nederlander.

Bij de vrouwen was Nederland ook goed vertegenwoordigd in de finale, maar de zege ging naar de Britse Britse Bethany Shriever. Judy Baauw werd tweede. Laura Smulders die al drie wereldbekerwedstrijden op haar naam schreef moest genoegen nemen met een derde plaats, voor haar zus Merel.

In het wereldbekerklassement blijft Smulders ruim aan de leiding staan. De Nederlandse BMX'ster heeft 660 punten. De Australische Saya Sakakibara volgt met 500 punten. Twintig punten daarachter staat Baauw op een derde plaats.