Bayern sluit Bundesliga af met eerste thuisnederlaag in twee jaar

Bayern München heeft in het laatste competitieduel van dit seizoen een pak slaag gekregen van VfB Stuttgart. In de openingsfase ging het al mis.

Stuttgart nam in de Allianz Arena na een minuut of vijf de leiding toen Daniel Ginczek een counteraanval afrondde. Bayern speelt volgende week de finale van de DFB Pokal, maar coach Jupp Heynckes stelde gewoon zijn beste elf spelers op. Corentin Tolisso maakte een kwartier na de openingstreffer gelijk op aangeven van Robert Lewandowski.

De Poolse topscorer van de Bundesliga kreeg daarna een paar uitstekende kansen om zijn team op voorsprong te brengen, onder meer via een kopbal van dichtbij het doel. De keeper stond echter in de weg. Nadat ook Tolisso en Niklas Süle goede mogelijkheden lieten liggen, was Stuttgart opnieuw zeer effectief uit een tegenaanval. Vlak voor rust was het Anastasios Donis die scoorde na balverlies van Süle: 1-2.

Net als in de eerste helft kreeg Bayern ook na de onderbreking snel een treffer om de oren. Chadrac Akolo kopte raak uit een voorzet van Emiliano Insúa en amper drie minuten later was het wéér raak. Met zijn tweede goal van de middag zorgde Ginczek voor een bizarre 1-4 tussenstand voor de gasten.

Bayern München bleef qua balbezit domineren (80 om 20 procent), maar de thuisploeg werd simpelweg afgetroefd in effectiviteit. Stuttgart loste zeven doelpogingen die allemaal op doel gingen en Zieler bracht meerdere keren redding. Bayern lijdt zo de eerste thuisnederlaag in de Bundesliga sinds 2 maart 2016, toen Mainz met 1-2 te sterk was.