De Vries tweede in Formule 2-hoofdrace Barcelona

Nyck de Vries heeft in de hoofdrace van de Formule 2 in Barcelona een prima tweede plek gepakt. De Nederlander vertrok ook van die positie en had zelfs een tijdje de leiding in handen, maar moest uiteindelijk George Russell voor zich dulden.

De poleposition was in handen van Alexander Albon, maar de Thai bleef bij de start bijna staan en verloor gelijk drie plekken. De Vries nam zo de leiding, waarna Russell hem een paar ronden later passeerde. Dat deed ook Albon met de DRS, maar de Thai had moeite om zijn banden goed te houden en moest zijn meerdere erkennen in De Vries.

Elf ronden voor het einde kwamen Russell en De Vries beiden binnen voor een vers setje banden - een pitstop is verplicht in de hoofdrace - en het duo bleef ronde na ronde vlak bij elkaar. Met het einde in zich deed De Vries nog een wellicht iets te enthousiaste poging om de Brit te passeren, wat twee weken eerder in Baku leidde tot een tranendal.

Dit keer kwam het niet zover, maar de inhaalactie slaagde niet. De Nederlander kon geen echte bedreiging meer vormen voor de Brit, wiens landgenoot Lando Norris nog gevaarlijk dicht in de buurt van De Vries kwam. Daar bleef het bij en dus kon de Fries een tweede plek bijschrijven.

De sprintrace gaat zondag om 11.30 uur van start, waarbij De Vries vanaf plek zeven vertrekt.