Triatlete Klamer finisht derde World Series-wedstrijd niet

Triatlete Rachel Klamer heeft de derde wedstrijd in de World Series, de reeks waarin om de wereldtitel wordt gestreden, niet kunnen finishen. De Nederlandse won in Abu Dhabi en werd twaalfde op Bermuda, maar in het Japanse Yokohama lukte het niet.

Het zwemmen ging voor geen meter, zo vertelde Klamer na afloop. Ze klauterde achterin het veld uit het water en kwam bij het wielrennen terecht in een groep waar de samenwerking nauwelijks aanwezig was. Tijdens de tien kilometer hardlopen gaf ze er vervolgens de brui aan.

De winst ging naar Flora Duffy, die op Bermuda voor haar thuispubliek ook al won. Na goed zwemmen en wielrennen liet ze de Amerikaanse Katie Zaferes tijdens het hardlopen al vroeg achter. De Britse Non Stanford werd derde, haar eerste podiumplek in twee jaar.

Mario Mola won bij de mannen. De doorgaans minder sterk zwemmende Spanjaard bleef in het water goed bij, waarna een grote groep samen bleef op de fiets. Bij het hardlopen vertrok Mola al snel en de wereldkampioen was niet meer te pakken. De Australiër Jacob Birtwhistle pakte plek twee, voor de Spanjaard Fernando Alarza.

De hoogtepunten bij de vrouwen (Bron: YouTube)

De hoogtepunten bij de mannen (Bron: YouTube)