UFC-personeel beroofd in Rio de Janeiro

The Ultimate Fighting Championship is weer eens geland in Brazilië en deze keer voor MMA-gala 'UFC 224' dat gehouden wordt in Rio de Janeiro. UFC-personeel kwam er deze week al gauw achter dat de stad nog steeds niet voor iedereen veilig is.

De groep was een avondje wat drinken in een bar gelegen tegenover het vechtershotel in de Braziliaanse stad toen een stel, met vuurwapens bewapende, autochtonen de Amerikanen beroofden van hun telefoons, sieraden en portemonnees.


Brian Butler-Au doet verslag vanuit zijn hotelkamer (Bron: Youtube)

Brian Butler-Au, vertegenwoordiger van een aantal UFC-vechters waaronder vedergewichtskampioen Max Holloway, gaf voor de camera van TMZ een verslag van de avond. "ik was aan het praten met Dean Klein, die werkt voor de UFC. Iedereen had gewoon een gezellige avond toen opeens iemand naast me kwam staan. Ik keek even naar hem en zag toen dat hij een vuurwapen met een aangepast magazijn tevoorschijn haalde en dat direct in mijn gezicht duwde. En toen pakte hij mijn telefoon."

"Ik probeerde te beseffen wat er gaande was. Toen hij mijn telefoon afpakte zag ik dat er nog twee mannen bij ons stonden en verderop een vierde man ook een wapen vasthield. Ik kon die man niet goed zien, want ik was even bezig met dat wapen in mijn gezicht, maar ze gingen ons hele gezelschap af. We waren met een stuk of tien man daar."

Volgens Butler-Au werd bij een UFC-medewerker Lilian Caparroz de ketting van haar nek getrokken, waarna de rovers snel de bar verlieten om aan de andere kant van de weg in een gereedstaande auto te stappen en te vluchten. 

"Het was een angstige situatie," aldus Butler-Au. "Zoals ik zei, een aantal van ons zijn best van streek, maar gelukkig is iedereen OK. Het is vreemd, want iedereen waarschuwde ons dat dit een onstabiele omgeving zou kunnen zijn, dus ze raadden ons al aan om vlakbij het hotel te blijven en zo. En dan gebeurt dit, recht tegenover ons hotel."

Het is maar goed dat het gevecht van de excentrieke Colby Covington uiteindelijk niet op dit gala plaatsvindt.

UFC 224
Dertien gevechten staan er zaterdagavond gepland in Rio. Hoofdpartij is het damestitelgevecht tussen kampioene Amanda Nunes en uitdaagster Raquel Pennington. Verder staan er nog wat oudgedienden in de octagon als thuisfavorieten Vitor Belfort en Lyoto Machida het tegen elkaar opnemen in een Braziliaans onderonsje. Thuisvechter Ronaldo 'Jacare' Souza probeert Kelvin Gastelum van een mogelijk titelgevecht af te houden en de spectaculaire Braziliaan John Lineker mag de ijzersterke Brian Kelleher van zijn derde achtereenvolgende overwinning afhouden.

Het tweede damesgevecht van de avond zal gaan tussen de in Brazilië populaire Amerikaanse Mackenzie Dern en de Amerikaanse Amanda Cooper. Strogewicht Dern maakte deze week al geen goede indruk door bij de weging zeven pond te zwaar te zijn, een doodzonde in het MMA wat haar dertig procent van haar gage kostte. Twintig procent gaat naar Cooper die wel mooi op gewicht was, de overige tien procent naar de commissie.

Volledig programma:
PPV Main Card
Amanda Nunes vs. Raquel Pennington
Ronaldo Souza vs. Kelvin Gastelum
Mackenzie Dem vs. Amanda Cooper
John Lineker vs. Brian Kelleher
Vitor Belfort vs. Lyoto Machida

FX Preliminary Card
Cezar Ferreira vs. Karl Roberson
Oleksiy Oliynyk vs. Júnior Albini
Davi Ramos vs. Nick Hein
Elizeu Zaleski dos Santos vs. Sean Strickland

Fight Pass Preliminary Card
Warlley Alves vs. Sultan Aliev
Thales Leites vs. Jack Hermansson
Alberto MIna vs. Ramazan Emeev
Markus Perez vs. James Bochnovic