Schippers ook op 200 meter verslagen in nat Shanghai

Dafne Schippers heeft nog altijd geen grootse indruk kunnen maken dit jaar. Tijdens de Diamond League in Shanghai eindigde de Nederlandse als tweede op de 200 meter in een wat tegenvallende tijd van 22,34 seconden.

Indruk maken is precies wat Shaunae Miller-Uibo wél deed. De atlete uit de Bahama's snelde met tegenwind naar 22,06 seconden en won vooral in de slotfase vrij veel op Schippers - niet heel gek, aangezien Miller-Uibo absolute wereldtop is op de 400 meter. Shericka Jackson uit Jamaica kwam 0,02 tellen na Schippers over de streep.

Timothy Cheruiyot pakte de winst op de 1500 meter bij de mannen. De Keniaan won een mooie sprint van de jonge Ethiopiër Samuel Tefera en zegevierde in 3:31,48 minuten. Op de 800 meter was het ook Kenia boven: Commonwealth Games-kampioen Wycliffe Kinyamal klopte landgenoot Jonathan Kitilit in 1:43,91 en boekte zo zijn eerste Diamond League-zege.

Renaud Lavillenie won het hoogspringen. Net als Piotr Lisek sprong de Fransman over 5,81 meter, maar hij had daar in totaal één foutsprong minder voor nodig dan de Pool en won dus. Omar McLeod bedwong de 110 meter horden het snelste: de Jamaicaan had 13,16 seconden nodig, één honderdste minder dan de Spaanse Cubaan Orlando Ortega.

Met 8,56 meter in zijn allerlaatste poging ging de winst in het verspringen naar de Zuid-Afrikaanse wereldkampioen Luvo Manyonga. Hij klopte de Chinees Shi Yuhao, die naar 8,43 meter sprong, alvorens zijn enkel in zijn laatste sprong ogenschijnlijk zwaar te blesseren. Lyu Huihui liet het thuispubliek wel juichen: met 66,85 meter won ze het speerwerpen.

De Keniaanse Beatrice Chepkoech won de 3000 meter steeplechase. Ze domineerde samen met landgenote Norah Jeruto, die op het laatste rechte stuk na een horde achterover gleed op de drijfnatte baan. Ze was overigens wel in orde en eindigde als tweede. Reece Prescod sloot de avond af door de 100 meter te winnen in 10,04, één honderdste voor thuisfavoriet Su Bingtian. Justin Gatlin eindigde slechts als zevende.