Amerikaanse ijshockeyers vernederen Zuid-Korea op WK

Op het wereldkampioenschap ijshockey in Denemarken heeft de Zuid-Koreaanse ploeg weer een zware nederlaag geleden: 1-13. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Koreanen - aangevuld met de nodige Noord-Amerikanen met Koreaanse roots - simpelweg het niveau van de topdivisie niet hebben en dat werd vrijdagavond weer pijnlijk duidelijk.

De Amerikaanse ploeg had geen enkele genade met het Koreaanse team, dat in vrijwel dezelfde samenstelling op het WK is verschenen als in februari op de Olympische Spelen in eigen land. Ahn Jin-hui zette Zuid-Korea na vijf minuten brutaal op voorsprong en dat was wellicht iets té brutaal.

Nog voor het einde van de eerste periode hadden de Amerikanen vier goals laten noteren en daar kwamen er in de tweede periode nog eens vier bij. Daarmee was het Koreaanse leed nog niet voorbij: in de derde periode scoorden de Amerikanen nog eens vijf keer. 

De pas 20-jarige Charles McAvoy van de Boston Bruins en Chicago Blackhawks-ster Patrick Kane tekenden beiden voor twee goals en drie assists, Cam Atkinson en Derek Ryan namen ook twee treffers voor hun rekening.

In groep A pakte Frankrijk een tweede overwinning. Oostenrijk werd met 5-2 verslagen, waardoor de Fransen nog in de race zijn voor een plek in de kwartfinales, iets wat voor Oostenrijk inmiddels onmogelijk is. Dat geld ook voor Wit-Rusland, dat met 3-0 verloor van de Tsjechen.

Noorwegen zit in groep B flink in de problemen, want Denemarken boekte de derde zege in vijf wedstrijden. Het gastland werd aan de hand genomen door Nicklas Jensen, speler van KHL-team Jokerit, die goed was voor twee goals in de met 3-0 gewonnen wedstrijd. 

Verenigde Staten - Zuid-Korea (Bron: YouTube)