Wattimena en Dekker door op Dutch Dart Masters, Cross meldt zich af

Jermaine Wattinema en Jan Dekker hebben de tweede ronde gehaald van de Dutch Dart Masters. Voor Christian Kist en Jeffrey de Graaf zit het toernooi in Zwolle na de eerste ronde erop. 

Wattimena trad aan tegen Adam Huckvale. De Nederlander begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste twee legs eenvoudig. De daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor de Gelderlander 4-2 voor stond. Wattimena gunde de Engelsman hierna nog één leg, waarna Machine Gun in de laatste twee legs op cruise control naar de overwinning koerste. In de volgende ronde wacht Joe Cullen. 

Dekker boekte in een solide wedstrijd een mooie overwinning op Adrian Lewis. Bij een 3-3 stand pakte Dekker de leg die Lewis begonnen was en de daaropvolgende eigen leg, waardoor Dekker 5-3 kwam. Lewis wist nog één leg te winnen, maar Dekker maakte het het vervolgens af door zijn eigen leg in dertien pijlen uit te gooien. Voor Dekker wacht nu Simon Whitlock. 

De Graaf trad aan tegen Steve Beaton, de verliezend finalist van vorig jaar. Hij kwam 3-2 voor, maar Beaton draaide de wedstrijd naar zijn hand en kwam met 2-3 voor. De Graaf knokte zich knap terug en had na negen legs een 5-4 voorsprong te pakken. Nadat Beaton een beslissende leg forceerde, kreeg De Graaf in die beslissende leg drie matchdarts op D12. De Graaf miste driemaal, waardoor Beaton succesvol kon aanleggen voor de overwinning. Ook voor Kist zit het toernooi erop. Hij verloor met 6-3 van Kyle Anderson. 

Zaterdag gaat het toernooi verder met de tweede ronde. Michael van Gerwen en Jelle Klaasen zullen ook instromen. Van Gerwen speelt vanavond tegen Terry Jenkins. Klaasen zla aantreden tegen Krzysztof Ratajski. Er kwam ook nog een afmelding binnen. Wereldkampioen Rob Cross moest zich op het laatste moment terugtrekken. Donderdagavond is in Aberdeen een beschadigd borstbeen vastgesteld. Van dit euvel heeft hij al een tijdje last. Hij trekt zich terug om zich vol op de Play Offs van de Premier League te concentreren. 

2018 Dutch Darts Masters - Eerste ronde
Ryan Joyce 6-5 Michael Rosenauer
Dragutin Horvat 6-5 Toni Alcinas
James Richardson 6-4 Jason Cullen
Jermaine Wattimena 6-3 Adam Huckvale
Wayne Jones 6-1 Jamie Lewis
James Wilson 6-2 Johan Engstrom
Steve Lennon 6-5 Rowby-John Rodriguez
Kyle Anderson 6-3 Christian Kist

Cameron Menzies 6-1 Kevin Munch
Terry Jenkins 6-2 Mike De Decker
Steve Beaton 6-5 Jeffrey de Graaf
Stephen Bunting 6-1 Tobias Mueller
Josh Payne 6-5 Jonny Clayton
Krzysztof Ratajski 6-2 Ricky Evans
Jan Dekker 6-4 Adrian Lewis
Cristo Reyes 6-3 James Wade

Tweede ronde - middagsessie (13.00 uur)
Kim Huybrechts v Wayne Jones
John Henderson v James Richardson
Gerwyn Price v Dragutin Horvat
Mervyn King v Ryan Joyce
Joe Cullen v Jermaine Wattimena
Dave Chisnall v Cameron Menzies
Ian White v Kyle Anderson

Avondsessie (vanaf 19.15 uur)
Simon Whitlock v Jan Dekker
Mensur Suljovic v Josh Payne
Michael Smith v Stephen Bunting
Peter Wright v James Wilson
Jelle Klaasen v Krzysztof Ratajski
Daryl Gurney v Cristo Reyes
Michael van Gerwen v Terry Jenkins
Darren Webster v Steve Beaton
Bye - Steve Lennon (Rob Cross withdrew)