Fortuna Sittard heeft eerste versterking binnen

Promovendus Fortuna Sittard heeft de eerste aanwinst binnen. Rechtsback Alessandro Ciranni stapt transfervrij over van provinciegenoot MVV Maastricht.

De 21-jarige Belg groeide op bij KRC Genk en verkaste eerst op huurbasis naar MVV en maakte toen de definitieve overstap. Nu wil hij met Fortuna meegroeien naar de Eredivisie. "Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen. We gaan niet ‘zomaar’ meedoen. Ik wil mijn steentje bijdragen door zoveel mogelijk te spelen. Daarnaast heb ik een naam hoog te houden als het gaat om vrije trappen. Die naam wil ik ook in de Eredivisie hooghouden!”

Voorzitter Isitan Gün toont zich in zijn nopjes met de versterking die voor drie seizoenen heeft getekend. "Alessandro is een getalenteerde jonge speler met veel groeipotentieel. Hij is aanvallend ingesteld, waarbij zijn snelheid natuurlijk goed van pas komt", analyseert Gün op de officiële clubsite. "Echt een speler die goed past in de lange termijnstrategie van de club", meent de voorzitter.

Komend seizoen lijkt Clint Essers de grootste concurrent voor een basisplaats. Net als Ciranni staat hij vaak rechtsachter, maar de back kan eventueel ook centraal in de verdediging spelen. Ciranni speelde afgelopen jaargang alle wedstrijden voor MVV en scoorde daarin drie keer. Ook gaf hij zeven assists.