NHL: Jets dompelen Nashville in rouw en staan in Conference Finals

De ijshockeyers van de Winnipeg Jets hebben zich voor het eerst in de teamhistorie geplaatst voor de finale van de Western Conference in de NHL. In Nashville werd wedstrijd zeven gespeeld in het onderlinge duel met de Predators en de thuisfans werd het zwijgen opgelegd.

Tyler Myers opende de score na ruim acht minuten, waardoor het gelijk al stil werd in de Bridgestone Arena. Dat werd er krap twee minuten later niet beter op: Paul Stastny verdubbelde de score, waardoor de doorgaans zo indrukwekkende Predators-goalie Pekka Rinne al naar de kant gehaald werd.

Na een kwartiertje ramde PK Subban op zijn kenmerkende wijze de 1-2 binnen en dus mochten de Predators weer hopen. Mark Scheifele, al de hele serie de luis in de pels van Nashville, boorde echter weer wat hoop de grond in aan het einde van de tweede periode: 1-3.

Halverwege de derde periode ging het definitief fout voor de thuisploeg, waar Rinne's landgenoot Juuse Saros het aanvankelijk niet verkeerd deed. Stastny tekende voor 1-4 en Scheifele deelde met de 1-5 de genadeklap uit aan de Predators.

Zondag beginnen de Jets aan de finale van de Western Conference, met de Vegas Golden Knights als tegenstanders. In het oosten spelen de Tampa Bay Lightning en Washington Capitals vanaf zaterdag de finale.

Predators - Jets (Bron: YouTube)