Engeland op doelsaldo naar kwartfinales EK onder 17

Op het Europees kampioenschap voor voetballers tot 17 jaar heeft Engeland zich voor eigen publiek geplaatst voor de kwartfinales. In de laatste groepswedstrijd was Zwitserland te sterk, maar de Engelse ploeg hield op doelsaldo nog precies stand.

Felix Mambimbi maakte op slag van rust de 1-0 en dat bleek de enige goal van het duel te zijn. De Zwitsers hadden echter nog één goal meer nodig om op doelsaldo naar de kwartfinales te mogen, maar de 2-0 van Jan Wornhard werd een kwartier voor tijd wegens buitenspel afgekeurd.

Italië won met 2-0 van Israël en kwam zo net als Engeland en Zwitserland op zes punten uit. Italië won de groep, Engeland eindigde op doelsaldo in de onderlinge wedstrijden als tweede en mag zich ook opmaken voor de laatste acht.

Een goal van Rasmus Wikström hielp Zweden in groep B aan de 1-0 winst tegen Portugal, dat daardoor is uitgeschakeld. Noorwegen won met 2-0 van Slovenië en plaatste zich zo samen met de Zweden voor de laatste acht.

Vrijdag worden de andere twee groepen beslist, waaronder die van het al voor de kwartfinales geplaatste Nederland, dat nog tegen Servië speelt.