Dumfries gelinkt aan landskampioen PSV

Denzel Dumfries, verdediger van sc Heerenveen, is in beeld om de volgende zomeraanwinst te worden van PSV.

Voetbal International schrijft dat de 22-jarige Rotterdammer 'een belangrijke kandidaat' is om bij de landskampioen aan de slag te gaan. In augustus 2016 meldde het Algemeen Dagblad ook al dat Dumfries in de belangstelling stond van PSV. Zijn contract in het Abe Lenstra Stadion loopt door tot medio 2021.

"PSV kwam ook al ter sprake toen ik nog bij Sparta Rotterdam voetbalde", zei Dumfries eerder dit seizoen in de Leeuwarder Courant. Zaakwaarnemer Santi Kolk bevestigt dat er interesse is, al wil hij niet ingaan op namen van clubs. "Op dit moment richt Denzel zich volledig op de play-offs met sc Heerenveen. Hij wil met Heerenveen Europees voetbal afdwingen, dat is het enige waar hij zich nu op focust."

Denzel Dumfries debuteerde in februari 2015 in het betaalde voetbal in een uitwedstrijd van Sparta tegen FC Emmen. Ruim een jaar later werd hij met de Rotterdammers kampioen in de Jupiler League en Dumfries werd toen beloond met de Gouden Stier voor grootste talent van de competitie. Afgelopen zomer verkaste hij naar Friesland.