Deense ijshockeyers stunten op WK voor eigen publiek, Zweden blijft winnen

Op het wereldkampioenschap ijshockey in Denemarken heeft het gastland voor een daverende sensatie gezorgd. Het op papier niet al te sterke Denemarken was in Herning te sterk voor Finland, één van de outsiders voor de wereldtitel: 3-2.

Halverwege de tweede periode opende NHL-veteraan Frans Nielsen van de Detroit Red Wings de score namens Denemarken. Heel lang duurde de feestvreugde niet, want Carolina Hurricanes-speler Sebastian Aho tikte in de powerplay de gelijkmaker binnen.

Oliver Bjorkstrand van de Columbus Blue Jackets sloeg echter weer snel terug: hij bekroonde een fraaie aanval van de Denen met de 2-1. Weer ging het fout, want Mikael Granlund wist minder dan vijf minuten voor het einde de tweede gelijkmaker in het doel van Toronto Maple Leafs-goalie Frederik Andersen te werken.

De vechtende Denen weigerden te capituleren en dat leverde kort voor het einde van de reguliere speeltijd toch weer succes op: Nichlas Hardt, één van de spelers zonder NHL-ervaring, kreeg de puck voor de stick en de forward van de Malmö Redhawks werkte de uiteindelijk winnende 3-2 in het net. 

In dezelfde groep was Duitsland met 6-1 te sterk voor Zuid-Korea. Zwitserland draaide in groep A een 1-2 achterstand tegen Wit-Rusland om naar een 5-2 zege, terwijl Zweden veel te sterk was voor Oostenrijk: 7-0.

De hoogtepunten van Denemarken - Finland (Bron: YouTube)