Huddersfield speelt zich veilig tegen Chelsea

Huddersfield Town speelt ook volgend seizoen in de Premier League. De ploeg speelde zich woensdagavond veilig tegen Chelsea.

De ploeg van manager David Wagner wist dat het op Stamford Bridge minimaal een punt nodig had om zich na 37 wedstrijden in de Premier League veilig te spelen. De voorsprong op nummer achttien Swansea City was op voorhand drie punten.

Bij de bezoekers waren er basisplaatsen voor Terence Kongolo en Rajiv van La Parra, waar de vleugelspeler in de 53ste minuut naar de kant werd gehaald. De stand was op dat moment 0-1 in het voordeel van Huddersfield. Laurent Depoitre werd met een lange bal vrijgezet voor Wilfredo Caballero en waar de doelman onderuit ging, bleef de spits koel en schoot raak.

Chelsea, dat jaagt op de vierde plek in de Premier League, kwam na 62 minuten spelen langszij. Na een uitverdedigende actie kreeg Marcos Alonso de bal tegen zich aangeschoten en zonder het zelf te weten kopte de Spanjaard de 1-1 binnen. In de slotfase van de wedstrijd hield Huddersfield de landskampioen van afgelopen seizoen van het scoren af en pakte daarmee het noodzakelijke punt om handhaving veilig te stellen.