Juventus geeft AC Milan na rust pak slaag in finale Coppa Italia

Juventus heeft woensdagavond ten koste van AC Milan de Coppa Italia gewonnen. De ploeg van Massimiliano Allegri was met 4-0 te sterk.

In de eerste helft golfde het spel op en neer en beide ploegen kregen verschillende mogelijkheden, maar Gianluigi Buffon en Gianluigi Donnarumma hoefden geen tegentreffers te incasseren.

Na 56 minuten spelen viel de eerste treffer van de avond. Mehdi Benatia kopte een hoekschop van Miralem Pjanic tegen de touwen. Vijf minuten later stond de stand van 2-0 op het scorebord in het Stadio Olimpico, waar er een negatieve hoofdrol was voor Donnarumma. De doelman liet zich voor de tweede maal passeren na een houdbaar schot van Douglas Costa.

Het verzet van AC Milan was gebroken en Juventus maakte er 3-0 van en wederom blunderde Donnarumma. De negentienjarige Italiaan liet een kopbal uit een hoekschop glippen en Benatia profiteerde optimaal door van dichtbij raak te schieten. Na 76 minuten werd de 4-0 eindstand bereikt en wederom kreeg Juventus hulp van Milaneze zijde. Nikola Kalinic kopte de bal uit een hoekschop ongelukkig in zijn eigen doel.

Juventus heeft de Coppa Italia nu dertien keer gewonnen in de clubgeschiedenis en heeft de vierde Italiaanse dubbel nu voor het grijpen. Met nog twee wedstrijden te spelen in de Serie A heeft het zes punten voorsprong op nummer twee SSC Napoli en volstaat zondag een punt op bezoek bij AS Roma om de titel in de wacht te slepen.

Juve wint de Coppa. (PRO SHOTS/Insidefoto)