Rutten krijgt toestemming voor rol bij FC Twente

Fred Rutten krijgt toestemming van zijn Israëlische werkgever Maccabi Haifa om zijn taken als hoofdtrainer te combineren met een rol bij FC Twente.

Dat verzekert De Telegraaf. De uit de Eredivisie gedegradeerde Tukkers zouden in Rutten de ideale man zien om het technische beleid voor de komende jaren uit te stippelen. Als oud-hoofdtrainer kent hij de club en met al zijn ervaring weet hij wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau.

In eerste instantie dacht de club volgens het dagblad aan een rol als technisch directeur, maar Rutten had zijn ja-woord al gegeven aan de Israëlische club om ook volgend seizoen trainer te zijn. Daarom schakelen de partijen nu naar een plekje in de Raad van Commissarissen. Dat is te combineren met zijn taken bij Maccabi.

Het dagblad meldt dat voorzitter Ya'akov Shatar aan Rutten heeft gevraagd hoe de vork in de steel zit en hij zou verzekerd hebben dat zijn rol bij de Tukkers niet ten koste gaat van zijn werk bij Maccabi. Daarop schijnt hij groen licht te hebben gekregen. Slechts enkele keren per jaar moet hij naar Twente toe om te vergaderen en dat wordt zo veel mogelijk gepland in de interlandperiodes. Rutten werkt sinds begin dit jaar in Israëlische dienst.

Voor de positie van technisch directeur zou FC Twente nu haar pijlen richten op Ted van Leeuwen. Hij werkte al eerder met succes voor de club en is nu actief in Denemarken. Van Leeuwen en Rutten vormden in het verleden een tandem bij Vitesse.