Fortnites 'overpowered' Thanos alweer generfd

Eergisteren werd bekend dat de bad guy uit Infinity War, Thanos, zijn opwachting maakte in Fortnite Battle Royale. Na luttele uren bleek echter dat Thanos dusdanig overpowered was dat Epic besloot om zijn krachten wat af te zwakken. 

Spelen als Thanos is mogelijk via de nieuwe Infinity Gauntlet Limited Time Mashup. Je kunt in zijn huid kruipen als je de Infinity Gauntlet kunt vinden, die in een meteoor tegen de vlakte stort aan het begin van een match. Zijn superkrachten blijken nogal, eh, 'super' te zijn: je kunt spelers dwars door bouwwerken heen meppen, een enorm krachtige 'ground pound' doen vanuit de lucht, een dodelijke damage-over-time energy blast afvuren zowel vanuit de lucht als vanaf de grond en je kunt enorm hoog springen. Daar komt bij dat wanneer je een andere speler omlegt je schild opnieuw gevuld wordt, en Thanos geen falling damage heeft.

Een filmpje zegt meer dan duizend woorden, zie hieronder wat gameplay van het uitzonderlijk sterke personage:

De nerf die Epic heeft toegepast voert de volgende aanpassingen door: de shield cap van Thanos gaat van 300 naar 200 terwijl zijn maximale health van 700 naar 800 gaat. Verder is de schade van zijn laserstraal verlaagd van 15 naar 12.

De feedback op het Thanos-personage is gemixt. Sommige spelers zijn zelfs van mening dat Thanos nog wel een stukje sterker gemaakt mag worden zodat andere spelers echt moeten samenwerken om hem samen ten val te brengen.