Wellens de beste in vierde etappe Giro d'Italia

Tim Wellens heeft de vierde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Belg van Lotto Fix All was de sterkste op de Muur van Caltagirone. Michael Woods werd tweede, voor  Enrico Battaglin. In het algemeen klassement blijft Rohan Dennis aan de leiding met één seconde voorsprong op Tom Dumoulin.

Enrico Barbin (Bardiani), Marco Frapporti (Androni), Jacopo Mosca (Willier), Quentin Jauregui (AG2R) en Maxim Belkov (Katusha) waren de vroege vluchters van de dag. BMC hield alles onder controle en kregen nooit meer dan drie minuten van het peloton, waar BMC het tempo bepaalde.

Op honderd kilometer kwam UAE Emirates opeens aan kop van het peloton. De ploeg van Fabio Aru trok stevig door en dat zorgde ervoor dat er meerdere renners de rol moesten lossen in het peloton. Lang duurde het echter niet, waardoor BMC weer de kop van het peloton kwam.

Vlak voordat de finale begon werden de vroege vluchters op vijftien kilometer van de streep teruggepakt. Edoardo Zardini was de eerste die versnelde op een strook bergop. De Italiaan van Wilier Triestina - Selle Italia kreeg zijn landgenoot Valerio Conti (UAE Emirates) met zich mee. Conti ging echter al snel te snel

Mitchelton-Scott reed samen met Lotto Fix All het gat weer dicht naar Conti en met drie kilometer te gaan was alles weer bij elkaar. De Australische formatie reed zo hard op kop dat een vijftal, met Wellens en Chaves als voornaamste renners, zich lichtjes wist af te scheiden. In de laatste kilometer van het peloton kwam alles weer terug, waarna Battaglin de sprint als eerste begon. Wellens zat in het wiel van de Italiaan van LottoNL-Jumbo en kwam er makkelijk uit.

Van de favorieten voor de eindzege deed Simon Yates de beste zaken. De Engelsman van Mitchelton-Scott kwam als vierde binnen en pakte vier seconden op de meeste andere favorieten, waar onder Dumoulin. Chris Froome verloor nog wat extra tijd en kwam pas op 25 seconden binnen van de winnaar.