Chinezen haken af voor peperdure Iniesta

Andrés Iniesta vervolgt zijn carrière niet bij Chongquing Dandgai Lifan. De club ziet af van een transfer van de legende van FC Barcelona.

Naar verluidt was Iniesta tot een akkoord gekomen met de Chinese club over een contract voor drie jaar. De Spanjaard zou in die hele periode in totaal 81 miljoen euro netto gaan verdienen. Bovendien zou Chongquing Dandgai Lifan zes miljoen flessen Bodega Iniesta kopen, het wijnmerk van de speler, voor zes euro per fles.

De steenrijke club ziet daar nu dus toch van af. "De relatie met Iniesta wordt wel verdiept, maar hij zal niet voor ons gaan spelen", melden de Chinezen in een statement. Andrés Iniesta nam onlangs afscheid van Barcelona, waar hij 669 officiële wedstrijden speelde en talloze hoofdprijzen won.

Nu Chongquing Dandgai Lifan is afgehaakt, is het de vraag waar Iniesta dan wel gaat voetballen. Mogelijk is Qatar of de Verenigde Staten een optie, aangezien de middenvelder Europa uit wil om te voorkomen dat hij ooit tegen zijn oude club moet spelen.