Williams blijft voor op Higgins in finale WK Snooker

Mark Williams is nog drie frames verwijderd van de wereldtitel in het snooker. De Welshman heeft zijn voorsprong op John Higgins vergroot en staat met 15-10 voor. Vanavond valt de beslissing in de finale. 

Williams ging de laatste dag van het WK in met een 10-7 voorsprong op Higgins. De eerste vier frames van de middagsessie waren voor The Welsh Wonder en hij maakte in ieder frame minimaal een break van 50 punten. Higgins kwam vervolgens terug in de wedstrijd en leek zelfs op weg naar een maximale 147-break. Na de tiende zwarte bal ging het echter mis, maar hij kwam wel terug tot 14-10. 

Het laatste frame van de middag was alsnog voor Williams waardoor hij een voorsprong heeft van vijf frames. De laatste sessie start om 20.00 uur vanavond. Mocht Williams winnen, dan is hij de oudste wereldkampioen sinds 1978. Bovendien maakt het zijn comeback compleet. Vorig jaar miste hij zelfs het WK en overwoog serieus om te stoppen. Dit jaar won hij voor het eerst in zes jaar weer een toernooi en kan na 2000 en 2003 voor de derde keer werldkampioen worden.