Feeststemming komt Atlético duur te staan

Atlético Madrid drong deze week door tot de finale van de Europa League, maar heeft in de eigen competitie minder reden tot juichen. De ploeg verloor.

In eigen huis nam de nummer twee van Spanje het op tegen laagvlieger Espanyol. Buigend op een ijzersterke reeks vol goede resultaten in het Wanda Metropolitano, begon de ploeg van Diego Simeone vol goede moed aan het duel, maar de echte scherpte ontbrak. Met de eerste verliesbeurt in het nieuwe stadion biedt het stadgenoot Real Madrid de kans om te passeren op de ranglijst.

Exact zestien minuten moesten de fans van Atlético wachten op het eerste doelgevaar van hun helden. Lucas Hernández kopte te zacht binnen om te verrassen en even later schoot Vitolo net naast. Dat waren de beste kansen in de eerste helft, waarbij keeper Jan Oblak het vaakst aanvallen te verwerken kreeg, al hoefde hij zich ook weer niet bovenmatig in te spannen om de 'nu' te houden.

Na rust trokken de bezoekers echter vol door en Atlético, dat de afgelopen dagen vierde dat de finale van de Europa League is bereikt, was niet bij machte om de wedstrijd te doen kantelen. Eerst scoorde Oscar Melendo en vervolgens was het de beurt aan Leo Baptistao om de eindscore van 0-2 op het bord te zetten.

Atlético blijft door de nederlaag voorlopig steken op 75 punten, waar Real Madrid er 71 heeft. De Koninklijke heeft echter nog wel twee duels in te halen, waarvan de eerste vanavond tegen landskampioen Barcelona wordt afgewerkt. Na de inhaalrondes van Real staan er nog twee wedstrijddagen op het programma waarin de strijd om plek twee wordt beslist. Dat is echter vooral een prestigestrijd, want beide ploegen zijn al geplaatst voor de Champions League.