Geen hoofdrol voor Depay bij winnend Lyon

Memphis Depay is de afgelopen weken uitstekend op dreef bij Olympique Lyon. Tegen Troyes kwam hij niet tot een hoofdrol, maar zijn ploeg won wel: 3-0.

De Oranje-international was zo nu en dan gevaarlijk, maar moest na 77 minuten concluderen dat het niet zijn wedstrijd is geworden, zoals het dat afgelopen weken juist wel telkens was. Nu kwam hij niet tot scoren en werd hij een kwartier voor tijd gewissel door trainer Bruno Genesio. Lyon won de wedstrijd met 3-0, wat van groot belang is in de strijd om plek twee.

Bertrand Traoré liet na een klein half uur zien waarom de Franse topclub hem heeft gekocht van Chelsea. De voormalig huurling van Ajax veranderde een schot met de hak bewust van richting, waardoor hij een geniaal doelpunt mag bijschrijven. De spits eiste een half uur later nog nadrukkelijker de hoofdrol op door ook de tweede goal te maken voor de thuisploeg.

Na rust bleef het lang rustig voor beide doelen, maar in de absolute slotfase bracht Gnaly Maxwell Cornet de eindscore op het bord. Hij profiteerde van een assist van Ferland Mendy, die ook bij de tweede goal al aangever was geweest. Memphis zag die laatste goal vanaf de bank en vierde het feestje mee van een afstandje.

Met de driepunter komt Lyon nu op een totaal van 75 punten. Dat is er één meer dan AS Monaco, dat Caen met 1-2 klopte. De twee ploegen zijn al weken verwikkeld in een strijd om het tweede en laatste ticket voor de Champions League. Landskampioen Paris Saint-Germain staat een straatlengte voor en legde zodoende beslag op het eerste startbewijs. Na zondag worden er nog twee speelronden afgewerkt in de Franse Ligue 1.

Uitslagen Ligue 1 zondag
St Etienne - Girondins de Bordeaux 1-3
Olympique Lyon - Troyes 3-0
Caen - AS Monaco 1-2
Dijon - Guingamp 3-1
Metz - Angers 1-2
Nantes - Montpellier 1-2
Toulouse - Lille 2-3
Marseille - Nice 2-1