Stadgenoot helpt Juventus, Lazio morst dure punten

Zonder te spelen is Juventus zondag een stap dichter bij de landstitel gekomen. Stadgenoot Torino speelde verrassend gelijk tegen concurrent Napoli.

De Napolitanen zagen Juventus gisteren al eenvoudig winnen van Bologna en daarmee bedroeg de achterstand zeven punten. Om de hoop op de titel levend te houden moest Napoli dus winnen en dat lukte niet tegen Torino, wat zich zondagmiddag toonde als een uiterst hulpvaardige stadgenoot van La Vecchia Signore.

De ploeg van Maurizio Sarri kwam nog wel op voorsprong door de jarige Dries Mertens, maar zag de gasten tien minuten na rust weer op gelijke hoogte komen. Aanvoerder Daniele Baselli schoot enigszins fortuinlijk raak. Ook een tweede voorsprong, via Marek Hamsik, werd weggepoetst door Torino, die de competitie gaat eindigen in de middenmoot. Met een trefzekere kopbal was het Lorenzo De Silvestri die de eindstand op 2-2 bepaalde.

Zodoende is het gat met nog twee wedstrijden te gaan en Juventus heeft bovendien een veel beter doelsaldo. De officieuze kampioen uit Turijn staat op +61 terwijl de Napolitanen een doelsaldo van 'slechts' +45 kunnen overleggen. Officieel gaat in Italië het onderlinge resultaat voor, maar dat is exact in evenwicht. Beide duels eindigden in 0-1.

Iets lager op de ranglijst, in de strijd om tickets voor plek 4, liet Lazio Roma dure punten liggen tegen Atalanta. De ploeg van Marten de Roon kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel en verzuimt afstand te nemen van Internationale. De topclub uit Milaan won eerder vanmiddag wel van Udinese en met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil nu twee punten.