NHL: Capitals en Jets één zege verwijderd van laatste vier in play-offs

De ijshockeyers van de Washington Capitals en de Winnipeg Jets hebben beiden nog één zege nodig om zich te plaatsen voor de Conference Finals in de NHL, de laatste vier van de play-offs.

De Capitals begonnen thuis met een 2-2 stand in de serie aan duel vijf tegen de Pittsburgh Penguins. Jamie Oleksiak bracht de Penguins snel op voorsprong, maar in krap een halve minuut zorgden John Carlson en Brett Connolly dik vijf minuten later voor 2-1.

Toch gaven de Penguins niet op: Sidney Crosby tekende voor de gelijkmaker, Patric Hornqvist zette de Pens op voorsprong na twee perioden. Evgeny Kuznetsov liet al vroeg in de derde periode de 3-3 optekenen, waarna de Capitals het in de laatste vijf minuten afmaakten: Jakub Vrana maakte de 4-3, TJ Oshi en Lars Eller scoorden beiden nog in een leeg doel.

In Nashville stonden de Predators en Jets tegenover elkaar, ook met 2-2 in de serie als stand. Het ging vooral los in de tweede periode, waarin Kyle Connor twee keer scoorde namens de Jets. Dustin Byfuglien en Paul Stastny troffen ook doel en de goals van Yannick Weber en Ryan Johansen hielden de Predators in leven.

Dat duurde niet lang: na nog geen halve minuut in periode drie was het Mark Scheifele die de 2-5 maakte, waarna Matthieu Perreault de eindstand op 2-6 bepaalde.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)