Volleyballers Orion dwingen Groningen tot het uiterste in finale

De finale van de Eredivisie in het Nederlandse mannenvolleybal kent zondag een gepaste ontknoping. Topfavoriet Abiant Lycurgus uit Groningen won de eerste twee wedstrijden van de best-of-5-finale tegen Seesing Orion, maar de Doetinchemmers knokten zich volledig terug.

Na winst in wedstrijd drie was het zaterdagavond raak in de vierde ontmoeting. In Doetinchem startten goed en wonnen set één, maar Lycurgus leek het met een simpele zege in de tweede set toch niet meer uit handen te gaan geven.

Niks was minder waar, want een Groningse voorsprong in set drie werd ongedaan gemaakt, Orion won set drie en maakte het in de vierde set af: 25-21, 14-25, 26-24, 25-20. Zondag gaat het vijfde en beslissende finaleduel om 14.00 uur van start in Groningen.

Bij de vrouwen is Sliedrecht Sport op 2-1 gekomen in de finale tegen het Apeldoornse Coolen/Alterno. Dankzij een zeer sterke Lisanne Baak namen de Apeldoornse underdogs brutaal een 0-2 voorsprong in Sliedrecht, maar de titelverdediger rechtte de rug en maakte de wedstrijd toch af: 22-25, 23-25, 25-20, 25-21, 15-13.

Woendsdag volgt in Apeldoorn de vierde ontmoeting, waarbij Sliedrecht de vierde titel in zeven jaar kan pakken. Als Coolen/Alterno weet te verrassen zal de titelstrijd zaterdag in Sliedrecht beslist worden.