HSV na nederlaag op rand van de afgrond, Schalke 04 zeker van tweede plaats

Hamburger SV heeft na twee zeges op rij een dure nederlaag geleden bij Eintracht Frankfurt. Voor de club uit Hamburg is degradatie daardoor nabij.

Op bezoek bij de nummer zeven van de Bundesliga domineerde HSV qua balbezit, maar Eintracht Frankfurt, met oud-PSV'er Jetro Willems in de basis, wist de meeste schoten op doel te krijgen. Na een halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Marius Wolf. Hij scoorde op aangeven van Sébastien Haller.

In de tweede helft probeerde HSV wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het was opnieuw Eintracht Frankfurt dat scoorde. Omar Mascarell knalde de bal in het laatste kwartier met rechts in de bovenhoek. In blessuretijd maakte Alexander Meier er zelfs nog 3-0 van. Daardoor blijft Hamburger SV voorlaatste, een plek die rechtstreekse degradatie betekent.

Volgende week moet HSV in de laatste speelronde thuis van Borussia Mönchengladbach winnen om nog kans te maken op lijfsbehoud. De ploeg is dan ook nog afhankelijk van het resultaat van VfL Wolfsburg, dat zaterdag met 4-1 van RB Leipzig verloor en nog steeds twee punten meer heeft. Wolfsburg speelt volgende week echter thuis tegen hekkensluiter FC Köln.

Schalke 04
Schalke 04 heeft zich verzekerd van de tweede plaats in de Bundesliga, mede door een thuisnederlaag van Borussia Dortmund.

In de voorlaatste speelronde pakte Schalke zaterdag drie punten in de uitwedstrijd bij FC Augsburg. Thilo Kehrer bracht de gasten uit Gelsenkirchen aan de leiding, maar kort daarna zorgde Philipp Max voor de gelijkmaker. Het antwoord van Schalke 04 liet echter niet lang op zich wachten.

Het tweede doelpunt van Kehrer leverde de bezoekers na 34 minuten de 1-2 op en daar bleef het ook bij. Concurrent Borussia Dortmund, dat vooraf twee punten minder had, verloor ondertussen voor eigen publiek van FSV Mainz 05. Het werd in het Signal Iduna Park 1-2 en Mainz is daardoor nu zeker van handhaving.

Schalke 04 eindigt dus sowieso op de tweede plek en heeft daarmee een ticket voor de Champions League binnen. Nummer drie Dortmund is nog niet helemaal zeker, al is een gelijkspel volgende week bij nummer vier Hoffenheim voldoende om derde te worden. BVB heeft drie punten voorsprong.