Paffett opent DTM-seizoen met winst

Gary Paffett heeft op de Hockenheimring de eerste race van het nieuwe DTM-seizoen gewonnen. De Britse Mercedescoureur vertrok van pole en stond zijn leiding slechts korte tijd af, alvorens hij de touwtjes weer in handen nam.

Polesitter Paffett pakte bij de start de leiding, gevolgd door de vanaf plek twee vertrokken Marco Wittmann, die op zijn beurt Lucas Auer, Timo Glock en Pascal Wehrlein achter zich aan kreeg. Robin Frijns kende vanaf plek zeventien een prima debuutronde in het DTM en lag al snel veertiende.

Auer had het tempo goed te pakken en de Oostenrijkse Mercedescoureur werkte zich langs Wittmann (BMW) en vervolgens ook langs merkgenoot Paffett naar de leiding. Na 25 minuten kwam de Brit binnen voor de verplichte pitstop, waarbij hij Glock ruim achter zich hield.

Auer dook een ronde later naar binnen en de Oostenrijker behield de - virtuele - leiding ten opzichte van Paffett, die er op zijn opgewarmde banden echter binnen enkele bochten simpel voorbij ging. Een kleine twintig minuten voor het einde kwam leider Edoardo Mortara als laatste naar binnen, waardoor de correcte rangorde weer werd hersteld: Paffett, Auer, Glock en Wehrlein, met Frijns op de veertiende stek.

In de slotfase kwam Auer nog wel iets dichterbij, maar hij kon Paffett niet meer bedreigen en dus opende de ervaren Brit met de winst, voor Auer en BMW-rijder Glock. Frijns viel in de slotfase nog terug en bolde in zijn Audi als achttiende over de meet.