Japan en Qatar mogen meedoen aan Copa América

De CONMEBOL, de voetbalbond van Zuid-Amerika, heeft Japan en Qatar uitgenodigd om in de zomer van 2019 mee te doen aan de Copa América. Beide landen heben ja gezegd tegen de uitnodiging. Het toernooi om de Zuid-Amerikaanse titel wordt komend jaar gespeeld in Brazilië.

Sinds 1993 nodigt de CONMEBOL steeds twee landen van buiten Zuid-Amerika uit voor het toernooi, waardoor het deelnemersveld uit twaalf ploegen bestaat. Mexico was altijd vaste gast van het toernooi, maar is nu niet uitgenodigd. Ook landen als Verenigde Staten en Costa Rica warenvaak van de partij. Japan deed in 1999 al eens een keertje mee. 

Het Aziatische land mag volgend jaar voor de tweede keer meedoen en Qatar, gastland van het WK 2022, debuteert op de Copa América. "Het wordt een spannend toernooi, waarin iedereen de titel kan pakken'', zei voorzitter Alejandro Dominguez van de CONMEBOL. Mexico was jarenlang vaste gast, maar heeft dit keer laten weten de voorkeur te geven aan de CONCACAF Gold Cup en de nieuwe CONCACAF Nations League.