NBA: LeBron en Love leiden Cavaliers naar 2-0, comeback Celtics

De basketballers van de Cleveland Cavaliers hebben in de tweede ronde van de play-offs in de NBA een 2-0 voorsprong gepakt tegen de Toronto Raptors. Na de openingswedstrijd van de serie werd ook het tweede duel in Canada gewonnen: 110-128.

De Raptors hadden in vrijwel de hele eerste helft de leiding, maar nadat de Cavaliers de tweede helft met een 8-0 run begonnen was dat voorbij. De bezoekers bouwden hun voorsprong gestaag uit en kwamen geen moment meer in de problemen. Met name LeBron James en Kevin Love waren lekker bezig: het duo was goed voor 43 punten en 14 assists (James) en 31 punten en 11 rebounds (Love).

De Boston Celtics hadden thuis een zeer fraaie comeback tegen de Philadelphia 76ers nodig om ook wedstrijd twee te winnen. Onder leiding van Joel Embiid en JJ Redick speelden de Sixers dik twintig punten voorsprong bij elkaar in het tweede kwart, maar de Celtics gaven vanaf dat moment extra gas. Het gat werd in rap tempo gedicht en via een 50-20 run kwam de thuisploeg op voorsprong. De 76ers stribbelden nog tegen, maar in het vierde kwart beslisten de Celtics het duel: 108-103.

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)