Premier League Darts: de nummer één tegen de wereldkampioen

Het is weer donderdagavond en dus is het weer tijd voor de Premier League voor de heren darters. De overgebleven acht spelers hebben allemaal veertien wedstrijden gespeeld en dus staan er vandaag - en volgende week donderdag - vier in plaats van vijf wedstrijden op het schema.

Michael van Gerwen, de nummer één van de wereld, speelt tegen wereldkampioen Rob Cross, een beter affiche ga je nauwelijks krijgen. De Europa League mag dan wel weer vervelend in de weg zitten op de dartszender van Nederland, op het FOK!forum kijken we uiteraard wel gewoon.

Peter Wright (SCO) - Simon Whitlock (AUS) 7-4
Het begon allemaal niet zo denderend en na vier matige legs had Wright een 3-1 voorsprong te pakken. Het niveau werd er niet bepaald beter op en vijf legs later hadden beiden heren nog eens kans: 5-4 Wright, die vervolgens ook een einde maakte aan deze matige partij, die vanavond in de samenvattingen op RTL7 prima schriftelijk afgedaan kan worden.

Peter Wright - Simon Whitlock (Bron: PDC)
Peter Wright - Simon Whitlock (Bron: PDC)

Rob Cross (ENG) - Michael van Gerwen (NED) 2-7
Cross versloeg Van Gerwen op het WK en ooit moest er wraak komen. Dat leek nu het geval, want Van Gerwen stond het stadion in Birmingham aan gort te gooien. Na een paar legs had de groene sloopkogel een gemiddelde van een dikke 120 punten op de teller staan. Dat daalde logischerwijze wel iets, maar in no-time stond er 5-1 op de borden. Cross pakte nog één leg, maar daar bleef het bij: 7-2.

Rob Cross - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Rob Cross - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIR) - Michael Smith (ENG) 6-6
Gurney won leg één, maar Smith kwam op stoom en won er drie op rij, waarna Gurney met een 147-finish liet zien ook wakker te zijn. Dat herhaalde hij niet veel later, want met een 167-finish kwam hij op 4-4. De wedstrijd kabbelde wat voort en kende uiteindelijk geen winnaar: met een 81-finish via bullseye bepaalde Smith de eindstand stand op 6-6.

Daryl Gurney - Michael Smith (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Michael Smith (Bron: PDC)

Gary Anderson (SCO) - Raymond van Barneveld (NED) 3-7
Van Barneveld won de eerste drie legs en dat was te danken aan zijn eigen goede start en het mindere begin van Anderson. Barney bleef uitstekend gooien, was nauwkeurig genoeg op de dubbels en diende Anderson een forse nederlaag toe: 7-3. 

Van Gerwen, Smith en Cross zijn zeker van de play-offs, Anderson kan het alleen nog mislopen als hij verliest, Gurney wint en Gurney daarbij een legverschil van dertien legs goedmaakt, nagenoeg onmogelijk dus.

Gary Anderson - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Gary Anderson - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)