Poels: "Dumoulin is grootste rivaal Froome"

Vrijdag begint de Giro d'Italia, met Chris Froome als een van de voornaamste kandidaten. Dat geldt natuurlijk ook voor Tom Dumoulin, die zijn titel hoopt te verdedigen. Froome's Sky-ploeggenoot Wout Poels ziet de Nederlander als de voornaamste concurrent voor zijn kopman.

"Als winnaar van vorig jaar sta je natuurlijk wel gelijk op één als rivaal", aldus Poels. Froome pakt nog wel eens tijd in tijdritten, maar tegen Dumoulin wordt dat lastig: de Sunweb-renner was de Brit de vorige vijf keer de baas en won onder meer goud op het WK vorig jaar.

"In een tijdrit moet je blij zijn als je op Dumoulin nauwelijks tijd verliest, dus Chris moet het hebben van de bergritten", zegt Poels. "In de laatste jaren ging hij steeds één keer in de aanval in de bergen, waarna hij de gepakte marge vast kon houden. Nu zal dat vaker moeten om Dumoulin te kunnen kloppen."

Froome staat flink onder druk wegens de lopende salbutamolzaak. "Dat heb je liever niet, maar het is nou eenmaal zo. Mijzelf erover opwinden kost alleen maar broodnodige energie", aldus Poels over zijn verdachte kopman, die na Eddy Merckx en Bernard Hinault zijn derde grote ronde op rij hoopt te winnen.