Dronkelap hindert reanimatie door te filmen

Een 39-jarige man, die in Kaatsheuvel verblijft, is woensdagmiddag rond 13.00 uur door de politie aangehouden op de Postelse Hoeflaan in Tilburg omdat hij tijdens een reanimatie het werk van hulpverleners belemmerde en weigerde achteruit te gaan. Daarvoor had hij al een discussie met een van de agenten omdat hij met zijn mobieltje hinderlijk opnamen maakte.

Woensdagmiddag kregen de hulpdiensten een melding dat een man in een bus op de Rueckertbaan onwel geworden was. Ter plaatse werd hij door verpleegkundigen van de Ambulancedienst met assistentie van twee agenten gereanimeerd. Een passagier die nog in de bus zat werd door de dienders naar buiten geleid. Agenten zagen dat dezelfde man korte tijd later achter een van de verpleegkundigen ging staan en met zijn mobieltje de patiënt op korte afstand filmde. Ook riep hij in het Engels dat de hulpverleners het helemaal verkeerd deden.

Een van de agenten die met de dochter van de onwel geworden man in gesprek was gebood de toeschouwer om vanwege de privacy het gemaakte filmpje te verwijderen. Hij verrichte enkele handelingen aan zijn toestel en vertelde toen tegen de politieman dat hij de opname gewist had. Hij liet daarbij een wit scherm zien. De agente die goed bekend is met het toestel van de man, zag dat de man niet het goede scherm liet zien. Hierop zei de diender dat hij het mobieltje meenam om het filmpje op het bureau te verwijderen. De man was het daar niet mee eens en weigerde ook na vordering om de hulpverleners ruimte te geven en naar achteren te gaan.

Hierop is hij aangehouden. De onwel geworden man is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte die onder invloed was van alcohol, ontkende dat hij de hulpverlening belemmerd had.