Na #FreeBleeding nu #FreeCumming: zaadlozen waar je wilt!

Na het #FreeBleeding- het taboedoorbrekende vrij laten lopen van, vol trots paraderen met en baden in menstruatiebloed - staat een nieuwe rage voor de deur. Want niet alleen vrouwendingetjes zijn 'vies' en 'taboe', aldus Jos Verspuiten, intitiatiefnemer van de #FreeCumming-beweging.

Free Cummers gebruiken geen tissues of oude sokken, maar laten hun sperma de vrije loop. Zo gebruikt Jos het in bijvoorbeeld de soep, maar ook het fruit in de supermarkt rijpt bijzonder goed op een paar cc zaad. 

"We zijn bang voor sperma, omdat eeuwen geleden is bedacht dat mannen smeerlappen zijn als ze spuiten. Dat idee zit nog steeds in onze cultuur" aldus Sander Staafpoetser van Cumshot Magazine (ja, een blad over mannenzaad).

Verspuiten ziet het als zijn missie om zichtbaarheid te creëren rondom zaadlozingen. "Ik zie te veel jonge mannen die zich verloren voelen in hun lichaam. Terwijl het juist een natuurlijk fenomeen is, klaarkomen", zegt hij tegen FOK.nl.

Tijdens het free cumming heeft hij overigens ook onvergetelijke ervaringen meegemaakt: "Ik was op Menorca en zat gehurkt op de grond, keihard te spuiten boven de aarde. Dat was een prachtig moment."

Naast #FreeBleeding en #FreeCumming zijn er ook nog initiatieven opgezet als #FreePooping en #FreePeeing. Ook die bewegingen vragen aandacht voor het leed dat het vies vinden van lichamelijke functies door anderen heet. Voortaan kunnen we dus waar we maar willen, zónder hulpmiddelen of enig aandacht voor hygiëne, vrijuit en publiekelijk menstrueren, klaarkomen, poepen, plassen, scheten laten, kotsen, boeren en meer. Leve de vrijheid!

ZAAD!!! (Wikimedia Commons CC-BY)
ZAAD!!! (Wikimedia Commons CC-BY)