Basketballers Leiden en Den Bosch beginnen play-offs met winst

In de Dutch Basketball League zijn de play-offs van start gegaan. New Heroes Den Bosch en Forward Lease Rotterdam strijden tegen elkaar om een plekje in de halve finale tegen Donar, terwijl ZZ Leiden en Aris Leeuwarden om een plek in de halve eindstrijd tegen Landstede Basketbal vechten.

Den Bosch begon in eigen huis in elk geval met een ruime zege. Al in de eerste helft werd Rotterdam op een forse achterstand gezet en de bezoekers hadden geen moment meer de kans om nog in de wedstrijd te komen. Ordane Kanda, met 18.77 punten per wedstrijd topschutter in de DBL, kwam slechts tot zes punten, terwijl bij Den Bosch Maarten Bouwknecht (22 punten) en Kees Akerboom Jr (20) op dreef waren.

ZZ Leiden was thuis tegen Aris Leeuwarden constant de betere ploeg, maar het slaagde er maar niet in om een echt serieuze voorsprong te pakken. Anderhalve minuut voor tijd brachten de Friezen de stand zelfs terug tot 75-73, maar een verrassing zat er niet in: 85-77. Worthy de Jong en Clayton Vette waren beiden goed voor twintig Leidse punten, Jeroen van der List maakte er namens Leeuwarden 22.

Donderdag spelen de ploegen hun tweede duel, dit keer in Rotterdam en Leeuwarden. Als de stand op 1-1 komt wordt zaterdag de beslissende derde wedstrijd gespeeld, en op dinsdag gaan ongeacht de uitslagen de halve finales van start.