Voorlopige selectie Nederlands herenteam bekend voor playoff WK handbal

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft de voorlopige selectie van twintig spelers bekendgemaakt voor de WK-playoff wedstrijden tegen Zweden. Op zaterdag 9 en woensdag 13 juni nemen beide ploegen het tegen elkaar op. De winnaar van de onderlinge duels wordt beloond met een ticket voor het WK 2019 in Denemarken en Duitsland. Uiterlijk 8 juni wordt de definitieve selectie van zestien spelers bekendgemaakt.

“Het is een goed moment om ons te meten met de top. We kunnen zien hoe onze spelsystemen en filosofie werken tegen een van de beste teams van Europa”, aldus de bondscoach. Zweden is de verliezend finalist van het afgelopen EK en een tegenstander van formaat. “We moeten de hoogste berg beklimmen om ons te plaatsen voor het wereldkampioenschap. Als de je Mount Everest gaat beklimmen moet je jezelf goed voorbereiden en in goede vorm zijn, dat is waar wij ons op gaan focussen”, vertelde Richardsson eerder.

Het Nederlandse team speelt op 9 juni om 16:00 uur de eerste wedstrijd in de playoff in de Maaspoort in Den Bosch. Vier dagen later, op 13 juni staat de return in Zweden op het programma. Om 19:15 uur klinkt het beginsignaal in de Kristianstad Arena.

Direct na afloop van de WK-playoff gaat het vizier op het volgende doel: plaatsing voor het EK 2020. De ploeg vliegt vanuit Zweden door naar Korea, waar ze deelnemen aan de Seoul Cup 2018. Ze spelen oefenwedstrijden tegen Korea en Bahrein. De selectie voor het toernooi zal bestaan uit zeventien spelers en wordt uiterlijk 8 juni bekendgemaakt.

Voorlopige selectie:
1 Jasper Adams TV Emsdetten (GER)
2 Joris Baart OCI/LIONS (NED)
3 Dani Baijens SG Flensburg-Handewitt (GER)
4 Jaap Beemsterboer KRAS/Volendam (NED)
5 Jeffrey Boomhouwer MT Melsungen (GER)
6 Gerrie Eijlers KRAS/Volendam (NED)
7 Tommie Falke JMS/Hurry Up (NED)
8 Robin Jansen Herpertz/Bevo HC (NED)
9 Ephrahim Jerry Sporting NELO (BEL)
10 Evert Kooijman Achilles Bocholt (BEL)
11 Toon Leenders HSG Nordhorn-Lingen (GER)
12 Patrick Miedema HSG Nordhorn-Lingen (GER)
13 Bart Ravensbergen Selestat Alsace Handball (FRA)
14 Bobby Schagen TVB 1898 Stuttgart (GER)
15 Iso Sluijters Gornik Zabrze (POL)
16 Alec Smit HSG Nordhorn-Lingen (GER)
17 Kay Smits Wilhemshavener HV (GER)
18 Ivo Steins OCI/LIONS (NED)
19 Luc Steins Tremblay en France (FRA)
20 Rutger ten Velde Wilhemshavener HV (GER)