NHL: Jets kloppen Predators in kolkend Winnipeg

De ijshockeyers van de Winnipeg Jets hebben in de tweede ronde van de play-offs in de NHL een 2-1 voorsprong genomen in de best-of-7-serie tegen de Nashville Predators. De Jets waren in het eigen Bell MTS Place te sterk, maar daar was wel een forse comeback voor nodig.

Het begon niet best voor de Jets, want Mike Fisher tekende al binnen vijf minuten voor de 0-1. Een loeihard schot van PK Subban verdubbelde de score, Austin Watson zorgde nog voor het einde van de eerste periode zelfs al voor een 0-3 voorsprong voor de Predators.

Vroeg in de tweede periode kwamen de Jets echter terug en daar hadden ze krap drie minuten voor nodig. Paul Stastny opende de score voor de thuisploeg, Dustin Byfuglien bracht hoop terug in de Canadese harten en Jacob Trouba deed de boel ontploffen met zijn gelijkmaker: 3-3.

Kort voor het einde van de periode was het Byfuglien die de Jets zelfs op voorsprong zette, maar Filip Forsberg scoorde in de derde periode de 4-4. Blake Wheeler maakte vijf minuten voor tijd de 5-4 en daarna moesten de Predators volop risico nemen.

De goalie werd ingewisseld voor een extra speler, maar een minuut voor tijd kwam de puck bij Wheeler terecht die de 6-4 in het lege doel schoot. De Jets pakten de winst definitief nadat Brandon Tanev een halve minuut later de 7-4 eindstand op liet tekenen.

De Washington Capitals namen ondertussen de leiding tegen de Pittsburgh Penguins: 2-1. In Pittsburgh opende John Carlson namens de Capitals de score, maar Jake Guentzel en Patric Hornqvist brachten de thuisploeg al snel langszij.

Chandler Stephensen was goed voor de 2-2, waarna Sidney Crosby de Penguins toch weer op voorsprong kon zetten. Matt Niskanen was vroeg in de derde periode namens de Capitals trefzeker (3-3), en een ruime minuut voor tijd tikte Alex Ovechkin de winnende goal binnen: 3-4.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)