Italië bijna rond met nieuwe bondscoach Mancini

Roberto Mancini wordt de nieuwe bondscoach van Italië. Hij sprak uitvoerig met de bond en gaat Zenit Sint-Petersburg verlaten voor de Azzurri.

Dat melden diverse Italiaanse media. Mancini sprak gisteren met Alessandro Costacurta en de teammanager en na dat twee uur durende overleg is de kogel door de kerk. Hij gaat de overstap maken zodra zijn contract bij Zenit is afgewikkeld. De Italiaanse oefenmeester rekent er echter op dat het snel geregeld kan worden.

Wel maakt hij eerst het seizoen af in Rusland. Na de twee resterende competitiewedstrijden keert hij volgens de Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport terug naar zijn geboorteland om de deal af te ronden. Eerder liet de Italiaanse bond al weten voor 20 mei een nieuwe bondscoach te willen presenteren en dat lijkt dus te gaan lukken.

Italië was al langere tijd op zoek naar een nieuwe trainer sinds Giampiero Ventura de laan werd uitgestuurd. Hij slaagde er niet in om de Azzurri naar het WK in Rusland te leiden. Naar verluidt wilde men eerst Carlo Ancelotti contracteren, maar hij bedankte voor de eer. De 53-jarige Mancini tekent volgens de geruchten een contract voor twee jaar, waarbij hij in totaal acht miljoen opstrijkt.

De voorzitter van Zenit zou niet blij zijn met zijn overstap, maar gaat vermoedelijk niet in de weg staan. De Russische club staat in het eerste seizoen van Mancini op een teleurstellende vijfde plaats, al moet daarbij opgemerkt worden dat de ploeg nog wat kan stijgen in de resterende duels. Met nog twee wedstrijden te gaan is het gat met plaats twee drie punten.