Survivalgame The Forest uit Early Access

De griezelige survivalgame The Forest heeft officieel de "v1.0"-mijlpaal behaald na bijna vier jaar in Early Access te hebben verkeerd. Om dit heugelijke feit te vieren is er een nieuwe trailer van het spel online gezet.

In de game moet de speler zien te overleven op een bebost eiland na een vliegtuicrash overleefd te hebben. De game heeft geen lineair verloop maar in plaats daarvan kan de speler zijn eigen gang gaan om zo lang mogelijk te overleven. Behalve het voorzien in basisbehoeften moet de speler ook voortdurend op zijn hoede zijn voor een kannibalistische stam die het eiland bewoont. 

Met de officiële release is ook meteen iets concreets gezegd over een VR-versie: vanaf 22 mei zal voor alle relevante VR-platforms een versie beschikbaar zijn. Deze versie biedt enkele unieke features zoals een HUD via een horloge waar je op moet kijken en de mogelijkheid om bomen om te hakken met motion control. Bekijk hieronder de nieuwste trailer. The Forest is er vooralsnog exclusief voor pc, maar een PS4-versie staat wel op de planning.