Rugbyers Fiji in slotseconden naar derde toernooizege op rij

De rugby sevensploeg van Fiji heeft in de Sevens World Series de derde opeenvolgende toernooizege te pakken. De ploeg van de eilandenstaat was na Hong Kong en Canada - en eerder ook al Nieuw-Zeeland - ook de beste in Singapore.

In de groepsfase had Fiji geen kind aan Japan, Rusland en Spanje, waarna Nieuw-Zeeland (24-19) en Zuid-Afrika (12-10) opzij werden geschoven. In de finale troffen ze Australië, dat begon met groepszeges op Nieuw-Zeeland, Schotland en Wales. Spanje werd met moeite geklopt in de kwartfinales (7-5), waarna Engeland met 15-7 het onderspit dolf.

In de finale stonden Fiji en Australië zo tegenover elkaar en door twee try's van Waisea Nacuqu stond Fiji al snel op een ruime voorsprong. Dat werd nog uitgebreid, maar de Australiër vochten zich terug en namen met 21-22 zelfs de leiding over. De ploeg dacht in de extra tijd de winnende try gemaakt te hebben, maar die ging niet door, waarna het de beurt was aan Fiji: Alasio Naduva dook over de lijn en bracht Fiji de 28-22 zege.

Fiji - Australië (Bron: YouTube)