NHL: Predators winnen thriller van Jets, Capitals slaan terug

De ijshockeyers van de Nashville Predators hebben in de tweede ronde van de play-offs in de NHL een zege geboekt op de Winnipeg Jets. In Nashville won de thuisploeg na dubbele overtime, waardoor het 1-1 staat in de onderlinge strijd.

Ryan Johansen tekende binnen een halve minuut al voor de 1-0, maar Dustin Byfuglien en Mark Scheifele draaiden de stand nog in de eerste periode om: 1-2. In de tweede periode ramde PK Subban een loeihard schot achter Jets-goalie Connor Hellebuyck, waarna Viktor Arvidsson een fraaie actie van Filip Forsberg bekroonde met 3-2.

De Jets kwamen in de derde periode weer langszij dankzij Brandon Tanev, waarna Johansen met een mooie beweging voor de 4-3 zorgde. Met een extra speler op het ijs kon Scheifele kort voor tijd toch nog een gelijkspel uit het vuur slepen (4-4) en dus moest er overtime gespeeld worden. Daarin werd aanvankelijk niet gescoord, maar in de tweede verlenging werkte Kevin Fiala de winnende goal binnen: 5-4.

De Washington Capitals sloegen eveneens terug en wel tegen de Pittsburgh Penguins. Alex Ovechkin en Jakub Vrana waren in de eerste periode trefzeker, Brett Connolly zorgde voor 3-0. Via Kris Letang deden de regerend kampioenen nog iets terug, maar Nicklas Bäckström maakte enkele seconden voor tijd aan alle twijfel een eind: 4-1 en dus een 1-1 stand in de serie.

Predators - Jets (Bron: YouTube)