FC Barcelona pakt 25e landstitel, Seedorf degradeert met Deportivo

FC Barcelona is zondagavond voor de 25ste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Spanje geworden. De ploeg won van Deportivo La Coruña: 2-4, en dat was genoeg.

In de wetenschap dat een gelijkspel voldoende was voor de titel zat Barça in het noorden van Spanje al vroeg op rozen. Op aangeven van Ousmane Dembélé mikte Philippe Coutinho de bal met veel gevoel in de hoek, waardoor het na zeven minuten 0-1 was. Barcelona kreeg via onder meer Ivan Rakitic en Luis Suarez nog meer kansen, al liet Deportivo zich af en toe ook zien.

Het elftal van trainer Clarence Seedorf moest winnen om nog een heel klein kansje te houden op handhaving in La Liga. Vlak voor de pauze leek Lionel Messi de thuisploeg de genadeklap te geven. Suarez vond zijn teamgenoot met buitenkant rechts en Messi verraste doelman Rubén in de korte hoek.

Door een doelpunt van Lucas Pérez werd het amper een minuut later echter toch weer spannend. De huurling van Arsenal werd bediend door Borja Valle en hij mikte met links laag in de hoek raak. Een minuut of twintig na de pauze werd het zelfs 2-2 toen Emre Çolak een uitstekende aanval via Valle en Celso Borges afrondde.

Met de inbreng van Denis Suarez en Paulinho probeerde trainer Ernesto Valverde ervoor te zorgen dat Barcelona toch met een zege de titel zou pakken. Het was Messi die zich weer eens tot matchwinner kroonde. Samen met Luis Suarez gaf de Argentijn de defensie van Deportivo het nakijken met een prachtige combinatie.

Het verzet van de thuisploeg was daarmee gebroken en Messi maakte drie minuten later, weer uit een eindpass van Luis Suarez, zijn hattrick compleet: 2-4. Barcelona is daardoor kampioen, terwijl voor Deportivo La Coruña het doek is gevallen in La Liga.