Man City breekt magische grens van 100 doelpunten

Manchester City heeft zondagmiddag op bezoek bij West Ham United de dertigste competitiezege van het seizoen geboekt. De ploeg was met 1-4 te sterk.

Ondanks dat the Citizens zich enkele weken geleden al verzekerden van de titel in de Premier League besloot Josep Guardiola zijn sterkste elftal het veld in te sturen. Na dertien minuten spelen brak Leroy Sané, het talent van het jaar in Engeland, de ban. Een schot van de Duitser werd door Patrice Evra aangeraakt en liet West Ham-doelman Adrián kansloos.

In de 27ste minuut hielp Pablo Zabaleta zijn voormalige club in het zadel door de bal in eigen doel te werken en de stand op 0-2 te brengen. Het betekende het honderdste doelpunt van Manchester City in de Premier League dit seizoen. Nog voor rust kwam the Hammers terug in de wedstrijd via een rake vrije trap van Aaron Cresswell.

Acht minuten na rust bepaalde Gabriel Jesus de marge weer op twee doelpunten nadat hij door Raheem Sterling in staat werd gesteld om de 1-3 te maken. De Engelse vleugelspeler stelde tien minuten later Fernandinho in staat om de 1-4 te maken, waarbij de Braziliaan veel ruimte kreeg om te scoren.

In de slotfase van wedstrijd werd er niet meer gescoord, wel gunde Guardiola Lukas Nmecha zijn Premier League-debuut, nadat de Duitse spits tien minuten voor tijd inviel voor Jesus.